lördag 1 juni 2013

Böckerna har hittat hem

Även denna vecka tärde på krafterna. UB Norr tömdes på böcker i måndags, så lastarna har ägnat större delen av veckan åt att samla ihop resten av bokstöden och köra dem till Gastelyckan. De har också börjat riva bokhyllor på Sparta och transportera det till återvinning. I tisdags åkte jag med på en uppsamlingsrunda till tre fakultetsbibliotek. Vi skulle hämta ca 75 lådor med böcker som de sorterat ut. Det är äldre material som inte kan depåläggas på vanligt sätt, som vi ska ta hand om.

Uppsättarna har haft fullt upp på Helgonabacken. Det har varit krångligt att få ihop de splittrade samlingarna till en helhet igen. Vi har haft några tidskrifter stående tillfälligt på andra platser som också skulle in på rätt ställen. Vi har gjort en del misstag och det har varit lite virrigt, men nu är oktavanläggningen i bombvalvet tömd och böckerna placerade på 3:e våningen. Oktavanläggningen ska skrotas och golv och väggar saneras. Arbetsmiljön är inte särskilt bra där, flyttarna har påverkats av den dåliga luften. Vi hoppas på bättring, för vi måste installera en ny anläggning där snart (denna gång en handdriven) för att kunna husa folianterna. Folianterna står nu i en anläggning som är trasig och inte går att laga.

I torsdags bjöd vi flyttkillarna (och -tjejerna) på lunch. Det markerade att slutet på bokflytten var nära förestående. Vi blev alltså helt klara i fredags!!! Vi hade aldrig fixat det utan deras hjälp. Jag räknade ut att det krävdes 13 000 vagnslaster för att sätta 40 000 hyllmeter böcker på rätt plats. Det är inte lite det. Vi är mycket tacksamma för deras insatser. Ett särskilt hedersomnämnande får Marco, som varit med från dag ett! Det har varit ett gigantiskt projekt som jag inte kunde se slutet på när vi startade i april förra året. Nu är det inte helt över, för vi måste tömma våra gamla depåer på hyllor, men alla böckerna har hittat hem. Det blir mycket efterarbete också, uppskyltning och korrigeringar, bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar