lördag 15 juni 2013

Skrotning

I tisdags anlände fyra "nya" flyttkillar till Helgonabacken på morgonen. 30 minuter senare levererades en tom container av större modell. Det var dags att påbörja skrotningen av den ålderstigna compact-anläggningen i bombvalvet. Vi anlitar flyttfirman till det också, de har stor vana vid utrivning av all slags inredning. Jag fick veta att de killarna skulle vara andra än de som flyttar böcker, så jag förväntade mig helt nya ansikten, men det visade sig att de arbetat för oss tidigare. Jag gissar att nästan alla på firman någon gång har varit inblandad i vår bokflytt. Vi har ju hållit på ett tag nu.

För att kunna börja montera ner hyllorna, så behövde en elektriskt kunnig person först göra anläggningen strömlös och det lyckades vi med. Därefter började killarna dra ner först hyllplanen och sedan gavlarna. All metall skulle separeras (man får tydligen betalt för ren metall om det lämnas till återvinning). Där var många elsladdar och gummilister som de fick ta loss också. Nu står bara underredet till vagnarna kvar på golvet och det är så långa metalldelar att de först måste kapas. Det har varit intressant att följa arbetet med skrotningen. Det är verkligen en epok som går i graven. För oss som arbetat där känns det mycket underligt att en stor del av anläggningen är borta nu.

I onsdags blev de andra killarna (bokflyttarna) klara med omflyttningen av vardagstrycket som ska vara kvar på Helgonabacken. De fyra gick sedan över till en annan intern flytt. Den svenska samlingen (kat -57) på 2:a våningen ska möbleras om så att Teknologi, Veterinärväsen, Zoologi och Undervisning Barnbok (som tidigare stått på depå) hamnar på rätt ställe. De står nu på tillfälliga hyllor och det är inte så praktiskt. Det är inte bra att ha en massa undantag, det ställer bara till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar