lördag 25 maj 2013

Tålamodsprövande vecka

Det har varit en helt galen vecka i flyttkarusellen. Jag har förvirrat uppsättarna ordentligt genom att begära flyttning av olika sviter som ska till olika våningar samtidigt. De har också flyttat mer vardagstryck. En av lastarna fick komma till Helgonabacken och hjälpa till, så nu är de fyra här. Alla folianter är nu inflyttade från UB Norr. Även de ämnena som Anna-Karin hade kvar där (Naturv, Teknol, Veterinärv och Zool) är inflyttade och placerade på tillfälliga hyllor på Helgonabacken, tills hon har möjlighet att sätta upp dem på sina ursprungliga platser. Vi startade projektet med att flytta upp oktav-periodikan från bombvalvet till 3:e våningen och de har kommit ganska långt, till Kommunikation. Periodikan som stod kvar på UB Norr skulle passas in på sina ursprungliga platser i den sviten, och det har väl gått någorlunda bra. Jag har haft för mycket annat att göra för att hinna med, så det har blivit lite missar med efterföljande svordomar och en massa extrajobb för att korrigera det. Killarna har stort tålamod med mig, det får jag säga.

Flytten av oktav-periodikan från bombvalvet var egentligen inte med i årets planering. Tyvärr är det så att compact-anläggningen, som är från 1955, inte längre går att laga. Ena halvan gick delvis sönder häromveckan, varpå vi kontaktar smeden för att få den lagad. Det något förfärande svaret blev att han inte längre har några reservdelar. Så nu blev flyttprojektet helt plötsligt ännu större och ännu mer komplicerat. Oktaverna hade vi väl ändå tänkt ta upp till 3:e våningen, men nu måste folianterna också få en ny hemvist, helst inom huset. Vi arbetar på problemet.

I måndags var det nyinvigning av Arkivcentrum Syd. Alla arkivinstitutioner har nu placerat sitt material där. Det totala antalet hyllmeter är ca 400 000. Imponerande. Det var bandklippning och  högtidstal, med högre chefer och andra dignitärer närvarande. De olika arkiven förevisade lite av sina samlingar. Vi hade vårt magasin öppet för beskådande, och vi hade plockat ihop lite olika sorters böcker för att illustrera mångfalden i beståndet. Jag höll samma introduktion sju gånger för de olika grupperna som var där och tittade. Folk hade en hel del frågor och det var roligt att de verkade så intresserade.

Onsdagen var en sådan dag man vill glömma så fort som möjligt. Det började redan på morgonen, då jag kom en kvart för sent till avdelningsmötet för att flyttarna behövde hjälp just då. Under mötet fick jag gå ifrån tre gånger för att svara i telefon (flyttarna behövde mer hjälp). Jag kommer alltså inte ihåg särskilt mycket av vad som sades på mötet. Jag beklagar detta, och lovar att läsa protokollet noggrant sedan. Det var en arbetsam eftermiddag också. Spännbandet som håller vagnarna på plats i lastbilen gick sönder under transporten hit. Vagnarna ramlade och det låg böcker i en enda röra på golvet. Plasten som de virar runt vagnarna hade bara kunnat hålla några av dem intakta. Det var ett stort jobb att få böckerna i rätt ordning igen.

I det förra inlägget skrev jag att vi inte ska sätta upp fler böcker på Gastelyckan i år, men det blir nog ändrat. Det finns en del plats kvar (har inte räknat exakt, men kanske 2000 hyllmeter). Det verkar som om fakultetsbiblioteken behöver depålägga en del böcker redan i år, så vi fyller väl på med mer material snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar