onsdag 19 juni 2013

Rivning på Sparta

Ytterst lite blev som vi tänkt oss den här veckan. Brandlarmet på Helgonabacken har varit ur funktion ett tag och till sist kunde vi inte hålla verksamheten igång av säkerhetsskäl. Igår fick vi order om utrymning av lokalerna vid 10-tiden. Killarna som höll på med skrotningen var nästan klara och de kunde också slutföra sitt jobb. De som flyttade böcker fick avbryta arbetet direkt. Vi hann tyvärr inte så långt på omflyttningen av kat -57, de slutade vid Statistik. Nu hade det projektet lägre prioritet, för nästan allt står på samma våning, men det hade varit bra om hela samlingen kunnat återföras till ursprungligt skick. Särskilt Anna-Karin tror jag hade sett fram emot det, eftersom det är hennes projekt.

Nu blev inte bokflyttarna sysslolösa, för vi har enormt många bokhyllor som ska kasseras ute på Sparta. Vi lyckades få med oss lite verktyg och åkte dit. De andra killarna anlände senare, så det var sex personer som började montera ner compact-anläggningarna i trä. Montera är kanske inte rätt ord egentligen. De riktigt attackerade anläggningen med kofot, bultsax och andra bastanta verktyg. Det var fascinerande att se. Otroligt starka killar. De tyckte dessutom det var roligt...

Situationen är oförändrad idag, så UB är stängt. Jag åkte ut till Sparta och gav killarna instruktioner för sommarens arbete. Jag bjöd på lite kakor och sade sedan adjö. För min del är bokflytten helt över nu. Från och med måndag tar Claes över som arbetsledare för dem. Nu väntar semester och en (enligt min mening) välbehövlig vila.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt att all logistik kring detta mastodontprojekt gått att lösa! Även om efterarbetet tar lång tid måste det kännas skönt att lejonparten är avklarad.

    SvaraRadera