torsdag 6 september 2012

Tung litteratur

Terminsstarten brukar vara intensiv, och det är inget undantag i år. Intresset för våra böcker och andra media är jättestort. Vi har tvingats köra depårundan med två bilar samtidigt i cirka en vecka. Det verkar som om forskarna också har satt igång med sina projekt just nu, för vi får stora mängder beställningar med olika inriktningar. Depårundan är generellt sett mer ansträngande nu, eftersom hela 3:e våningens böcker är utflyttade. Det enda positiva vi märkt är att vi inte behöver köra till UB Norr alla dagar i veckan längre.

Killarna har lastat Acta (stor avdelning) och Arkeologi på Sparta, Astronomi på UB Norr, Bildande konst och Biografi på Sparta och är just nu på UB Norr för att hämta Botanik. Det stod tre botanik-tidskrifter tillfälligt placerade på Gunnesbo, så i morse följde jag med och hämtade dem.

Vi har en del problem med att hantera flödet av böcker på Gastelyckan. Vi har ingen sorteringsplats där än, men vi hoppas det kommer upp hyllor snart. Under sommaren var det acceptabelt, men nu står det fem vagnar med böcker här som ska sättas upp där ute.

Det vanliga strulet med compactanläggningen fortsätter, plus några nya fenomen. I förra veckan gjorde teknikern en fullständig genomgång. Han påstod att allt fungerade i torsdags. I fredags gick ett kvarter sönder och hyllorna stod orubbligt fast. Det stod uppenbart felaktiga felmeddelanden i displayerna och de klagomål vi flera gånger framfört har inte hjälpt. Klämskyddet är för känsligt, så det löser ut väldigt ofta och helt utan anledning. En annan oroväckande sak vi noterat är att anläggningen inte verkar tåla tyngden av 306 meter böcker per vagn. Hyllorna på båda planen hänger ihop och flyttas samtidigt när man öppnar en gång. Nu när ovanvåningen också fylls med böcker, så blir det ibland så tungt att elsystemet slår av och det krävs mycket övertalning för att få igång det igen. Och som om detta inte vore nog, så gick båda hissdörrarna sönder - efter fem dagars användning. Det är nu väldigt nära att de där svordomarna jag tidigare varnat för verkligen publiceras här....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar