onsdag 26 september 2012

Damm och andra partiklar

Det började bli lite väl jobbigt att husa vagnarna med böcker som skulle sättas upp på nya depån på Gastelyckan, så i fredags körde jag och Björn ut dem dit. Vi ställde böckerna i själva anläggningen på några tomma hyllor. De stod i en enda röra på vagnarna och det var ganska arbetsamt att organisera upp dem. Men nu har vi bättre överblick och dessutom fem tomma vagnar (det är eftertraktat här). Igår tog jag vår tyske praktikant Lars till hjälp och började sätta upp böckerna på sina rätta platser också. Det gick långsamt, men vi fick i alla fall upp några meter. Om man har arbetat länge i magasinen/depåerna, så har man ett platsminne och "vet" var böckerna ska stå. Nu när allt flyttas, så måste man lära om och det tar tid.

Senaste veckan har killarna flyttat tidskrifterna i: Kemi (UB Norr), Kommunalväsen, Kommunikation, Krigsväsen, Kronologi, Kulturhistoria, Kyrkohistoria, Litteraturhistoria (alla Sparta), Matematik och Mekanik (UB Norr), Museiväsen och Musik (Sparta) och Naturvetenskap (tre olika ställen). Mekanik var ganska svår, för den stod på ett lite oväntat ställe, men Naturvetenskap var värre. Det var den tidskriften killarna hade plockat av misstag för några månader sedan, så början av sviten stod redan på Gastelyckan på tillfälliga hyllor. Några hyllmeter stod lastade på vagnar och resten på hyllorna på UB Norr.

Allteftersom killarna tömmer bokhyllor, så röjer jag. Det är mycket efterarbete; bokstöd ska samlas in, hyllplanen städas från skräp och våra depå-arbetsplatser avvecklas. Det var förvånansvärt smutsigt bakom böckerna på 3:e våningen (där fanns inte bara damm och betongsand utan även rester av getingbon och skärvor av gammal plast). Det är heller ingen som kan föreställa sig hur mycket skräp tre killar i 20-årsåldern kan lämna efter sig. Jag har aldrig sysslat så här mycket med lokalvård förr. Jag har inga planer på att byta karriär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar