torsdag 13 september 2012

Udda sporter

Senaste veckans hyllsignaturer inkluderade: Botanik (från UB Norr), Ekonomi, Estetik, Etnografi, Filosofi, Folkminne (alla från Sparta), Fysik (från UB Norr), Genealogi (från Sparta), Geofysik (från UB Norr), Geografi (från Sparta) och Geologi (från UB Norr). Det blir mycket körande fram och tillbaka. Nu ligger de två nämnda depåerna inte så långt från varandra, men det är ändå ett pusslande med vagnarna.

I måndags var jag och två kollegor med på en kick-off på Arkivcentrum Syd. Personalen som ska arbeta där (ca 150 st från olika arkiv och myndigheter) var ditbjudna, mest för att lära känna varandra. Vi fick vara med om en del intressanta saker, bland annat en konstrunda (statyn utanför entrén invigdes), skattjakt i magasinet och filmvisning (gamla filmer från Lund). Vi deltog i de udda sporterna kast med liten arkivkartong och gem-stapling. Det var fullt program hela eftermiddagen och kvällen. Vi fick en bastant middagsbuffé där vi också såg en revy med Fredrik Tersmeden i högform. Frågesporten vid middagsbordet hade frågor av typen: hur många hyllmeter består Klippans esperantoförenings arkiv av? (Svaret var 0,6 m). Ingen hade alla rätt. Det var i alla fall en trevlig tillställning. Den officiella invigningen av ACS antar jag kommer att bli någon gång nästa år när Landsarkivet fått in allt sitt material där. Då kommer hela bygget att rymma ca 440 000 hyllmeter. Det är en imponerande siffra.

Något vi inte alls är imponerade av är den compact-anläggning vi har i vår nya depå. Problemen är nu så stora att jag inte ens tänker skriva om dem i detta inlägg. Allt jag säger är att vi är otroligt frustrerade just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar