onsdag 30 maj 2012

Tejp och plast

Det finns nu lite fler bilder i nedre kanten av bloggen. De som är i högra spalten är från Gastelyckan. Det kan vara bra att veta att det bara är bottenplanet av anläggningen som syns. Det finns en övervåning också, som är något lägre (8 hyllplan i höjd) än bottenplanet (9 hyllplan). Skylthållarna till hyllsignatur-lapparna har kommit till rätta (de hade skickats fel), så nu har Peter börjat sätta upp listorna på gavlarna. Det kommer definitivt att underlätta framplockningen där.

Av bilderna framgår att vagnarna plastas in under transporten. Detta för att inte böckerna ska ramla ut. Fungerar bra också som regnskydd. Konsumtionen av plastfilm är enorm, liksom behovet av tejp. Detta var något vi inte räknat med. Tejpen används för att sätta fast nummerskylten på vagnen och applicera den lilla pappbiten med hyllsignatur på en remsa. Remsan sätts vid första boken på den aktuella hyllsignaturen. Lagret med tejp vi hade räckte inte långt, men vi hoppas att de 80 rullarna som vaktmästaren nyligen skaffade varar ett tag. Generellt sett så krävs det en vänligt sinnad vaktmästare för att en flytt av denna storleken ska kunna genomföras. De första veckorna var särskilt intensiva, när flyttarna inte hade inpasseringskort och det var en massa annat trassel som bara Claes kunde fixa. Då var det riktigt arbetsamt för alla inblandade. Men det har ju lugnat ner sig och Claes försöker inte längre gömma sig bakom skrivbordet när han ser mig... Vi är i vilket fall som helst mycket tacksamma för den hjälp vi fått, både från vaktmästare och städpersonal.

Killarna har precis blivit färdiga med Juridik, som har ett stort antal underavdelningar (420 st). Det tog trots detta inte alls lika lång tid att flytta som Historia (som "bara" har 230 underavdelningar). Historia upptar dock cirka tre gånger så många hyllmeter. Just nu är killarna ute på UB Norr och lastar Kemi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar