fredag 25 maj 2012

Ekonomiska detaljer

Flyttfirmans chef besökte UB och Gastelyckan i mitten av veckan. Vi kom fram till att det mesta fungerar bra, men att vi har för få vagnar. Flyttfirman har nu bidragit med cirka 20 stycken extra och det förbättrade situationen.

Den ekonomiska aspekten på en flytt av det här slaget behöver jag lyckligtvis inte bry mig om. Vi är tvungna att genomföra det här, så vi har inget val. Men ni ska veta att det är kostsamt. Det är inte bara flyttfirman som ska ha betalt, det är många andra utgifter också. Vi har köpt nya plockvagnar och stegar, till exempel. Vi har dock inrett kontoret med möbler som var begagnade. Efterhand som vi tömmer de gamla depåerna, så säger vi upp lokalerna. I slutändan så kommer vi faktiskt att betala mindre i hyra för Gastelyckan än alla de gamla depåerna tillsammans. Bara det är ju ett argument för att flytta böckerna, men magasinspersonalen ser också fram emot att slippa spendera flera timmar i veckan i lokaler som inte rengjorts det senaste decenniet. Dammfaktorn på i alla fall tre av depåerna är skyhög. Sparta-depån är värst med mögel, vattenskador och dålig belysning. Vi står också dagligen ut med krånglande compact-anläggningar som borde ha skrotats för längesen. Jag hoppas ni tycker synd om oss...

Killarna har nu lastat alla böckerna på Historia, vilket inte var så enkelt eftersom de hyllornas ordning inte riktigt följer det tidigare mönstret. Det beror på en ombyggnad på 1990-talet, då flera hyllor som hörde ihop hamnade på var sin sida om en betongvägg. Men jag satte upp förklarande skyltar vid hyllorna, och det var tydligen begripligt, för alla böckerna kom med ut till Gastelyckan. Killarna har börjat lasta Juridik nu i eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar