torsdag 22 november 2012

Varningstrianglar

De blev klara med foliant-monografierna från UB Norr ganska snabbt. Det var enkelt att lasta, för det stod i samma anläggning. Nästa hyllsignatur är periodika-folianter, även det utländska verk. Det är betydligt jobbigare, eftersom vissa ämnen står på Väduren och vissa på UB Norr. De har redan hunnit till Medicin, vilket innebär att jag måste spendera otaliga timmar på UB Norr för att plocka ut de utländska tidskrifterna. Det kommer att ta lång tid, för det är över 1800 hyllmeter. Jag började med det idag, och vi har kommit på ett sätt att markera det som ska stå kvar (=det svenska), så kanske det går lite smidigare än vad jag trodde. Dock märkte jag hur svårt det var att avgöra om tidskriften skulle stå på svenska avdelningen eller inte. Vi har många tidskrifter tryckta i Köpenhamn, där en av redaktörerna var svensk. Nu bestämde jag att tidskriften är svensk i det fallet om ordet Scandinavia/-ica ingår i titeln. Då kan jag i alla fall skriva ett regelverk som framtidens magasinsarbetare kan följa. Det kommer att bli ett långt dokument, för trots att vi har ansträngt oss för att få ihop allt i rätt ordning, så har det inte lyckats helt och hållet. Där finns en hel del undantag, de flesta planerade men andra inte. Vi kommer alltså att lägga till flera nya historiska skikt till de redan befintliga.

Det blev ett minimalt firande i fredags med anledning av att magasinspersonalen nu aldrig behöver besöka Gunnesbo-depån igen. Flyttkillarna fick dela på två godispåsar. Jag hoppas de förstod hur tacksamma vi är för att de tömt depån. Just den depån var arbetskrävande, eftersom den ligger på helt fel sida om stan härifrån sett och det var ofta bara enstaka beställningar att hämta där.

Som jag trodde så är uppsättarna tvungna att ta bort ett hyllplan för att få in folianterna. Det innebär en förlust av 18 hyllmeter per vagn. Inte bra.....

I måndags och tisdags var det en elektriker ute på Gastelyckan. Han var utsänd av företaget som installerat hyllanläggningen. Han programmerade om alla vagnarna. Teknikern har också varit där och fixat lite, bland annat bytte han ut en trasig manöverpanel. Det är lite för tidigt att uttala sig om resultatet, men vi är inte direkt överlyckliga. Dagen efter så lyste det en röd varningstriangel på alla panelerna utom en. Det är klämskyddet som är överkänsligt. Det gick att få igång delar av anläggningen, men inte de delar som vi hade hoppats på. Det är alltså så att ett halvt block (cirka fem vagnar) har stått fastkilat i mer än sex veckor nu. Det skrapar i mellangolvet, så det är ett mekaniskt fel. Vi har en ganska stor hög med beställningar vi inte kan effektuera pga detta. Det är frustrerande, minst sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar