torsdag 1 november 2012

Ny milstolpe

För ett par veckor sedan passerades en magisk gräns - killarna har nu flyttat 20 000 hyllmeter! De har alltså kommit till hälften. Vi firade detta med en välsmakande lunch här på UB idag.

Jag har varit och tittat på den där samlingen av tidskrifter som står i ett hus i Botaniska trädgården. De har Depå1-signatur och ska placeras sist av den sviten. Det lär ska vara cirka 550 hyllmeter, så det är nog överkomligt.

Depå1-tidskrifterna var krångligare än killarna räknat med. Ute på Gunnesbo, där de plockar nu, står det i en sanslös oordning. Det börjar i mitten av samlingen, där 1724-1745 står. Sedan fortsätter det i början av samlingen, där det till största delen står alfabetiskt. I slutet är det en enda röra, där flera olika tidskrifter dessutom har samma hyllsignatur. Lastningen gick inte särskilt bra, kan man väl säga. De första 20 metrarna var rätt, men sedan hade de fått med sig tidskrifterna i helt fel ordning. Vi fick flytta om cirka 50 meter ute på Gastelyckan igår. Det var arbetsamt, men det kunde varit mycket värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar