onsdag 20 juni 2012

Naturvetenskap och kakor

Det tog tre arbetsdagar att få rätt på allt trassel med avdelningen Medicin. De flyttade först över 150 meter på en tillfällig plats, sedan packade de in de 100 missade hyllmetrarna, och sist sattes de 150 metrarna på plats. Det är lätt att beskriva processen med ord, men en helt annan sak att utföra den. Det tar tid att fixa en sådan miss, men killarna är envisa och fick det rätt till slut. Mekanik, Museiväsen och Musik står nu också på Gastelyckan. När jag var där ute idag på plockrundan, så tittade jag på Naturvetenskap som de hade börjat sätta upp, och brast ut i skratt. Det gick inte att vara allvarlig längre. Det blev fel igen. Den Naturvetenskap de hämtat på UB Norr ska visserligen till Gastelyckan, men inte just nu. Lastarna fick kontraorder och uppsättarna flyttade över de felplacerade volymerna på tillfälliga hyllor. Det var kanske 20 meter som de hunnit sätta upp, plus tio vagnar. Böckerna får stå kvar på tillfälliga hyllor tills vi kan placera in dem på rätt ställe.

Under tiden uppsättarna arbetade med att få ordning på Medicin-böckerna, så var det tre killar som behövde annan sysselsättning. De flyttade 200-serien till 4:e våningen, A(p) till 1:a våningen (boktornet) och Undervisning Barnbok till 3:e våningen. De fick också tillfälle att besöka en depå de inte sett tidigare, Väduren. Där hämtade de Undervisning Barnbok Samling (nästan hela) och satte det efter de andra barnböckerna på 3:an. Barnböckerna ska senare ner på 2:a våningen, men de får inte plats där i nuläget. Det är, som sagt, mycket logistik i det här projektet.  

I eftermiddags ordnade jag fika (saft och kakor) för killarna och det var trevligt att sitta ute på altanen och vila lite. Peter och jag passade på att berätta om husspöket, den Svarta Damen. Vi var lite seriösa också, men inte så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar