fredag 17 maj 2013

Sista boken på plats på Gastelyckan (för i år i alla fall)

Arbetet med uppsättning av böcker på Gastelyckan är faktiskt avslutat nu. Det känns märkligt att vi kommit så långt. De sista småsamlingarna sattes upp i tisdags. Lastarna tog sedan den sista sviten på Väduren, en samling barnböcker som tillhör kat -57, och körde den till Helgonabacken. Hur de lyckades få en sådan liten samling i en sådan stor oordning vet jag inte, men det gick att få rätt på det efter ett par timmars arbete. Barnböckerna placerades på tillfälliga hyllor på 3:e våningen. Hälften ska ner till 2:a sedan, resten ska över till andra hyllor där när kat -57 från bombvalvet ska upp (snart, hoppas jag).

I tisdags kom uppsättarna till Helgonabacken och lastarna körde till UB Norr för att börja plocka de svenska folianterna. Under tiden uppsättarna väntade, så flyttade de en samling boxar med rapporter från bombvalvet till 2:a våningen. Det stod fel antal hyllmeter i den listan jag har över beståndet, så hyllorna räckte inte... De fick fortsätta på hyllorna mitt över gången, men där kan boxarna inte stå mer än några år. De tre uppsättarna har kört dubbelt arbete här, för de har också hjälpt till med att förbereda vardagstryckets flytt. En samling tidskrifter av stort format skulle upp en våning och en försvarlig mängd boxar med material skulle packas ihop och dras mot ena väggen på 2:a våningen.

Av det som står på UB Norr, så har de flyttat in periodikan och monografierna i ämnena Astron, Bot, Fysik, Geofys, Geol, Kemi, Matem och Med. Medicin var besvärlig, för där stod både oktaver och folianter på samma hyllor. De tog in allt, och så delade vi det här. Det betydde att de fick sätta Medicin-periodikan på tillfälliga hyllor på 3:e, och ta ner folianterna till 2:a. Folianterna placeras mot södra väggen i gamla delen av huset, precis vid fönstren. Jag kan meddela att det inte är ett populärt ställe att arbeta på när vädret är så här varmt och klistrigt. Det riktigt dryper om en, bara man ska flytta några böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar