torsdag 25 april 2013

Lådor och lastpallar

Efter skolböckerna på Gamla Gastelyckan placerades en FN-samling på ca 280 meter. Nu har vi båda FN-samlingarna i samma magasin. Det var länge osäkert om det skulle gå in, men det visade sig att jag inte kan räkna ordentligt, så det var inga problem. Det var onödigt att Sara och jag drog de sista 30 meterna med skolböcker för att packa det, för FN-trycket hade gått in i alla fall. Men gjort är gjort.

I måndags morse var killarna klara med lastningen och ringde till mig, tyvärr mitt i ett möte. Jag kunde inte gå ifrån, så de fick lasta fler bokstöd från Sparta i några timmar. Sedan åkte jag till Sparta och pekade ut en liten samling med universitetstryck, som var den första i en lång rad. Vi har ganska många småsamlingar, varav de flesta består av donerade böcker, som nu ska till Gastelyckan. Småsamlingarna består av allt från 1 till 330 hyllmeter vardera. Ambitionen var (och är) att dessa samlingar ska placeras i alfabetisk ordning efter donatorn. Listan jag överräckte till lastarna var en imponerande modell i ämnet krånglighet. De första sex samlingarna stod på sex olika ställen. Nu försöker vi köra de mindre samlingarna som står på Helgonabacken i samma transporter, men det blir ändå logistiska problem. Några av böckerna var packade i lådor som befanns stå direkt på golvet på Gunnesbo-depån. För att kunna få in dem i lastbilen behövdes lastpallar, som lyckligtvis fanns på depå Traktorvägen några hundra meter därifrån. Det rörde sig om 40 lådor som vi packade om där.

För övrigt har det varit en massa krångel på sistone. Hissen på Nya Gaste fastnade och reparatören kunde inte förklara varför; lastarna missförstod mig och lämnade av en billast på fel depå (och uppsättarna satte till och med upp det på fel ställe); jag välte en vagn med en finare boksamling; vi har fordonsbrist på UB eftersom vardagstryck också behöver en bil varje dag nu och så märkte jag att listan över småsamlingar måste vara fel (jag kan nämligen inte hitta en av samlingarna)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar