fredag 22 februari 2013

Stora folianter

Det har varit en ansträngande vecka, med hög sjukfrånvaro och annan ledighet. Influensan hade slagit ut många i flyttfirmans personal, så det var en del nytt folk i tjänst. Depå1 mf gick snabbt att flytta, det var bara cirka 30 meter. Depå1 f var besvärligare. Det är en lång svit folianter och några av dem var så stora att de inte gick in i hyllorna. De placerades istället på storfolshyllorna (inte ens de var tillräckligt stora för vissa av volymerna). Vi får signera om dem vid ett senare tillfälle. DepåS f var också stora folianter, men det gick att pressa in dem med lite kreativ planering. Ibland är det bättre att lägga volymerna ner på hyllan.

Eftersom det var dags för en ny svit, så var jag ute på Gastelyckan och hjälpte till lite idag. Tyvärr lyckades jag i den processen välta en vagn och fick då två hyllmeter folianter på fötterna och dessutom bröt jag tumnageln. Det är ett farligt jobb, det här... De började alltså nu på psf, som är extra stora tidskrifter. En del av hyllorna (cirka 2000 hyllmeter) på Gastelyckan är extra djupa, just för att vi ska kunna placera in dessa. psf står för periodika storfoliant. Det är oftast tidskrifter tryckta på tidningspapper och allmänt jobbiga att hantera, både för storleken och för att häftena ramlar ut ur kapslarna om man inte håller ordentligt undertill. Vi skrapade ihop lite bredare vagnar till att flytta psf, men jag vet inte om det blev så bra, för de vagnarna blockerar ganska mycket av gången vid uppsättning.

Lastbilen gick slutligen sönder så pass mycket att den inte längre gick att använda. I tisdags byttes den ut mot en nyare modell som fungerar avsevärt bättre. Det första jag märkte var att liften arbetade snabbt och i tysthet. Det var stor skillnad mot den gamla bilen, liften på den var riktigt dålig och det hördes lång väg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar