torsdag 14 februari 2013

30 000 hyllmeter flyttade

Det har varit en varierad vecka hittills. Glädjeämnen har blandats med riktiga bottennapp. Lastarna blev klara med pfB-pfZ ganska snabbt och i måndags började de lasta utländska monografi-folianter i bombvalvet. Böckerna står i en eldriven compact-anläggning i metall som är från 1955. Det är säkert en av de äldsta anläggningarna som fortfarande är i bruk. Det finns inget klämskydd på den, så av säkerhetsskäl fick de inte hantera nyckeln själva. Motorn är mycket kraftig och stoppar inte för något. Jag berättade om de saker vi lyckats förstöra genom att glömma dem i gången, en pall och en kik-step, exempelvis. De var helt fascinerade av detta, och tyckte det var roligt att se på när jag stängde och öppnade gångarna. Det ljuder en summersignal när man stänger och det slamrar en del. Själva rummet är också speciellt, det är så långt ner i huset man kan komma och väggarna är mer än två meter tjocka.

Tisdagen var en riktigt dålig dag. Hela dagen ägnades åt att försöka få igång flyttkillarnas lastbil. Den startade inte när de skulle köra första lasten till Gastelyckan på morgonen. Vi försökte hjälpa till med startkablar, men de var funktionsodugliga (de brann upp!). Efter mycket besvär för alla inblandade beställdes ett nytt batteri, som en firma kom med och installerade. Då var klockan 14.30. Det blev inte mycket gjort av det ordinarie flyttarbetet. Jag fick höra sedan att uppsättarna hade städat och dammsugit hela dagen, så några hade hittat andra arbetsuppgifter. Vi ger här en stor eloge till Kent, som tar mer ansvar än vi någonsin begärt för att hålla våra böcker och vårt magasin rena.

Det enda positiva med tisdagen var den goda fastlagsbullen.

Idag var det dags för en återkommande begivenhet - lunch för att fira ytterligare 10 000 flyttade hyllmeter. Det var egentligen mer än dags, för de passerade det antalet i januari. De har flyttat lite mer än 75%. Det är ganska tomt på Sparta nu, det kan gå flera dagar utan att vi behöver köra dit och hämta beställda böcker. Vi är inte särskilt ofta på UB Norr heller, det är bara en forskare som envisas med att beställa svenska teknologi-böcker.

De 380 meterna böcker i bombvalvet blev också snabbt lastade, trots att killarna fick leta upp mig varje gång de behövde komma åt nästa sektion. I eftermiddags blev de klara och körde ut alla vagnarna till Sparta igen. De började på en foliantsvit där som kallas Depå1 mf.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar