torsdag 31 januari 2013

Kablar och pilar

Vi har märkt att klimatet i vårt nya magasin på Gastelyckan varierar. Förra veckan var där varmt (säkert 22 grader) och klistrigt, denna veckan är där svalt (max 16 grader) och skönt. Jag undrar lite över detta fenomen, men har inte orkat ta reda på orsaken. Häromdagen hade en kabel-arm som förbinder vagnarna på 2:a våningen lossnat från fästena. Eftersom mitt tekniska kunnande inskränker sig till montering av en mindre Ikea-möbel, så bad jag Björn titta på det. Hans utvärdering: Smäck! Och det har han rätt i. Jag har märkt skillnad i både kvalitet och stabilitet jämfört med vår gamla anläggning. Vi har aldrig haft så många olika problem med den, det var bara ojämnheter i golvet och klämskyddet som orsakade trassel där. Den mest påtagliga försämringen rör nog panelerna, där man ska trycka på en pil för att vagnen ska flytta sig. Pilen är mycket liten och syns dåligt. Menyn har små knappar och vi är alla ganska frustrerade över att man måste trycka så många gånger innan vagnen rör sig. Rent materiellt är panelen också dålig, ytskiktet går lätt sönder.

Vi har haft ytterligare en hyresgäst i vårt magasin som jag nog inte har nämnt tidigare. Det var universitetsarkivet som hade åtta stora pallar med hyllplan uppställda hos oss. Det började bli lite väl trångt, så vi bad dem hämta dem. Det var så svårt att få ut det (två trösklar och smala dörröppningar), så en flyttfirma fick anlitas.

Det går snabbt att flytta samlingarna från Sparta. Killarna har lastat färdigt Vitterhet och Ö (som är gammalt AV-material av typen diabilder och ljudband). De håller nu på med Riksdagstrycket.

Allteftersom samlingarna flyttas, så ändrar Björn i vårt elektroniska sorteringssystem. Vi har en intern hemsida där alla Lovisa-beställningar kommer in och skickas till rätt våningsmapp automatiskt. Det mesta går att kategorisera så att beställningen hamnar i rätt mapp. Resten fixar vi manuellt. Beställningarna skrivs sedan ut i lokationsordning (även i plockordning). Nya Gastelyckan blir en så stor depå att vi delat in den i fyra mappar; Hus 1 & 2, vardera med våning Undre och Övre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar