torsdag 20 december 2012

God jul

Teknikern har varit och meckat med hyllorna på Gastelyckan igen. Det är armaturen som skrapar i mellangolvet. När han hade fixat problemet och gått därifrån, så dröjde det tio minuter innan Björn ringde till honom och sade att det var samma problem i nästa hyllsektion också. Nu är det mest klämskyddet som krånglar och de har lovat att byta ut några datorkomponenter. De är inte världens snabbaste på att fixa sådant, tyvärr.

Något annat som inte heller fungerar särskilt bra är den ordinarie uppsättningen av böcker på Gastelyckan. Vi har haft problem med det hela tiden. Nu har jag spenderat otaliga timmar där ute för att ordna upp alla de böckerna. Det är över 40 hyllmeter nu och det väller in mer för varje dag. Böckerna står nu betydligt mer finindelade, så det är lättare att överblicka. Jag har satt upp lite av det också. Tyvärr fastnade jag ett bra tag vid teknik-monografierna, för där hade det blivit oordning bland det som flyttarna satt dit. Vi har sett det på några ställen. Oftast är det två bokvagnar som förväxlats, så det är inget stort problem. Vi ska gå igenom hela samlingen i sommar och då ställer vi allt rätt.

De som lastar böcker har omväxlande varit på UB Norr och Väduren och hämtat folianter. Nu är de i slutet av den utländska periodika-sviten, den senast flyttade signaturen var Undervisning. Det har varit svårt att pressa in några av böckerna eftersom de varit lite större än en normal foliant. Det betyder att klämskyddet strejkar när vagnarna flyttas, eftersom några böcker sticker ut utanför hyllplanet och slår emot motsatta hyllan.

Vi har skaffat nya bokstöd av en annan sort. Jag tror de fungerar bättre, de har gummifötter som gör att de står stadigare på hyllan. De kostade lika mycket som de andra. Vi har även tillverkat 100 st nya nummerlappar till flyttvagnarna. De går sönder och tappas ibland bort på vägen, så de saknade flera nummer.

Alla som arbetar med flyttprojektet är glada över att det inte snöar och blåser så hårt längre. Det var kallt och allmänt besvärligt. Särskilt som snöröjningen inte fungerade vid lastintaget (fastighetsskötaren hade kört sönder plogen). Vi fick skaffa snöskyffel och kvast istället.

Året börjar gå mot sitt slut och vi kan konstatera att det varit ett arbetsamt år. Vi har åstadkommit en hel del också. Antal flyttade hyllmeter är uppe i 25 000 nu. Flyttkillarna fick en julklapp som tack för allt slit. Särskilt uppsättarna engagerar sig - till vår stora förvåning har de börjat dammsuga inte bara golvet, utan även böckerna. Det är fantastiskt bra, för dammet gör att klämskyddet löser ut. Vår arbetsmiljö förbättras ju också.

Till sist önskar vi alla en god jul och ett gott nytt år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar