onsdag 10 oktober 2012

Brödrost och racerbil

Teologi var en ganska omfattande avdelning, vi har många utländska tidskrifter i det ämnet. De följande hyllsignaturerna var mycket små; Tidningsväsen och Tidsfördriv. Den senare innehåller bland annat schack-tidskrifter. Nästa signatur var Tidskrifter (nästan 700 meter) och de står på Väduren. Väduren är en depå där vi tidigare har tvingats flytta om materialet. För några år sedan, då hyresvärden sade upp halva lokalen fick vi köra ut en del till en annan lokal ute på Gunnesbo. Det som blev kvar fick vi arrangera om och det blev inte alls bra. Tidskrifterna står i fem olika sektioner och jag funderade länge på hur jag skulle förklara ordningen för flyttkillarna. Istället för snitslad bana eller lappar med siffror på, så hängde jag upp skyltar med symboler. I slutet av en sektion sitter nu till exempel en bild på en brödrost. Det gäller då att de hittar nästa skylt med samma symbol på, för att kunna plocka de efterföljande böckerna. Andra symboler visar katt, hund och racerbil. Jag tror det ska fungera. De fattade konceptet i alla fall.

Vi har märkt en anings förbättring på det första kvarteret av anläggningen på Gastelyckan. Den kärvar inte så mycket längre. Vi hoppas teknikern kan fixa resten också.

De vita plastfickor vi sätter beställningssedeln i började ta slut (de bryts sönder efter ett tag), så vi försökte ta reda på var man köper sådana. Företaget som levererat de tidigare hade upphört. De vanliga leverantörerna hade inte tillräckligt bra produkter (fel format), så det slutade med att ett plastföretag fick i uppdrag att tillverka nya. Vi tog i ordentligt, så nu står det kartonger med totalt 10 000 plastfickor här. De ska ut till Gastelyckan sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar