tisdag 17 april 2012

Andra dagens vedermödor

Saker och ting blir inte riktigt som man tänkt sig. Vi har naturligtvis föreställt oss en massa olika scenarier när det gäller misstag och problem, men det som hände idag trodde vi inte var möjligt. Flyttfirmans personal tog fel på bensin och diesel när de skulle tanka lastbilen i morse... Detta upptäcktes inte förrän bilen slutade fungera några timmar senare. Vi låter den skyldige förbli anonym i sammanhanget. I vilket fall som helst, så ställde det till det. Firman kunde inte få tag på en ersättningsbil. Vi har ju en Mercedesbuss, men den tar bara åtta vagnar och var dessutom tingad till tidningsavdelningen en del av dagen.

Dagens hyllsignatur var Astronomi, och den fanns på UB Norr. Vi lyckades ta oss och tomma vagnar dit med lastbilen och en personbil. Killarna packade raskt ihop de 20 hyllmetrarna medan jag plockade bort gamla inaktuella stickor i en annan del av magasinet. Sedan uppstod en ganska lång väntan. Det dröjde innan vi fick veta att bilen gått sönder. Med hjälp av Peter och Mercedesen så ordnade det sig och vi återvände till UB för att börja lasta Bibliografi på vagnar. Återigen uppstod väntan när de tomma vagnarna inte kunde transporteras tillbaka till UB i samma takt som killarna lastade. Det är skillnad på att få åtta vagnar i taget och femton-tjugo. Rent generellt så tar det också något längre tid att sätta upp böckerna än att lasta dem.

1 kommentar:

  1. Heja alla UB-flyttare,
    fantastiskt att detta projekt äntligen har kommit igång efter många års planering. Tur att det finns kompetens inom UB så man inte står handfallna när andra klantar till det./ChF

    SvaraRadera